INNOCONSTRUCT 2024: Transformarea Digitală

În cadrul conferinței internaționale INNOCONSTRUCT, premierul României, Marcel Ciolacu, a mulțumit în numele Guvernului României, reprezentanților industriei construcțiilor, prezenți la eveniment

 

Marcel Ciolacu: ”(…..) firmele noastre și-au asumat curajos investiții și le finalizează impecabil.

De aceea, în numele Guvernului României, vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru. Datorită muncii dumneavoastră, a constructorilor români, reușim să menținem în ultimii doi ani un ritm al investițiilor fără precedent. Sunt primii doi ani când România a avut o creștere economică a PIB-ului bazată pe investiții. Mulțumesc mult, domnule Erbaşu, domnule rector, doamnă directoare, pentru această invitație și mai ales oportunitate, deoarece personal am vrut neapărat să vin la acest eveniment important, la a patra ediție, în fața constructorilor noștri români, fiindcă sunt mândru de aceea ce ați reușit.”

Clusterul Technology Enabled Construction – TEC a organizat pe 29-30 mai la UTCB, cea de-a patra ediție a conferinței internaționale privind inovarea și digitalizarea în construcții, INNOCONSTRUCT, eveniment la care a participat premierul României, Marcel Ciolacu, alături de reprezentanți ai administrației publice, mediului privat și mediului asociativ. Peste 370 de participanți din industria construcțiilor și din industrii complementare au participat la 14 evenimente de tip workshopuri, mese rotunde, paneluri, micro-conferințe, hackathon, networking.

De asemenea, în cadrul panelurilor și al meselor rotunde, alături de lideri de companii și de asociații profesionale sau parteneri sociali, au participat și reprezentanți ai mai multor instituții din administrația centrală și regională: Florin Spătaru, Consilier de Stat din Cancelaria Prim Ministrului, Anca Ginavar, Director al Direcției Tehnice, din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație în cadrul MDLPA, Dan Nicula, Director General ADRBI, Liviu Mușat, Director General ADR Sud Muntenia și alți reprezentanți ai Guvernului.

Cristian Erbașu, președinte Cluster TEC: ”Un aspect crucial al procesului de digitalizare în construcții este implicarea statului. Guvernul are un rol esențial în crearea unui cadru legislativ și a unor politici publice care să sprijine această transformare. Investițiile în infrastructura digitală, în formarea profesională și în promovarea standardelor de interoperabilitate sunt doar câteva dintre măsurile care pot facilita adoptarea tehnologiilor digitale. De asemenea, programele de finanțare și stimulentele fiscale pot încuraja companiile să își asume riscurile necesare pentru a implementa soluții digitale inovatoare. Colaborarea dintre sectorul public și cel privat este esențială pentru a asigura un ecosistem favorabil dezvoltării și implementării tehnologiilor digitale în construcții. Ne bucură faptul că la ediția din acest an l-am avut alături pe prim ministrul României, care și-a arătat sprijinul față de demersurile clusterului TEC și s-a dovedit receptiv la problemele pe care le întâmpină constructorii.” ”Rodica Lupu, director Cluster TEC: „Industria construcțiilor din România are vocația să fie un jucător de top în Europa și pentru aceasta este necesar să avem abordarea unor lideri, să gândim soluții la probleme globale, să adoptăm cele mai noi tehnologii și să inovăm la rândul nostru, să ne recuperăm specialiștii plecați în alte țări și să ne asumăm responsabilitatea de a seta standarde. Avem arhitecți și ingineri străluciți, mai trebuie doar să ne propunem obiective mai ambițioase, să rămânem constant în dialog, inclusiv prin conferințe precum INNOCONSTRUCT și să fim susținuți de o legislație echilibrată și adaptată la nevoile timpului.”

 

Cluster TEC

București, sector 1, Str. Alexandrina nr. 20-22, bl. C4, et. 2, ap. 3, cam. 7

  • dummy+4 0762.248.170

  • dummy office@clustertec.ro

Newsletter

introduceti adresa de email pentru a fi in contact cu noi

© Copyright TEC 2024. Design vmw

Search