Noutăți

CLUSTER TEC: "Cei intelepti vor profita de momentul actual al digitalizarii"

Clusterul Technology Enabled Construction (Cluster TEC) se concentrează pe creșterea competitivității și cotei de piață a membrilor săi în domeniul construcțiilor.

Printre membri se numără companii precum Grupul Erbasu, Avitech, Arggo, Leviatan Design, și altele. Rodica Lupu, managerul clusterului, subliniază interesul crescând al companiilor românești de construcții pentru tehnologiile digitale, dar recunoaște că progresul este lent. Strategia BIM la nivel guvernamental ar putea accelera acest proces.

Clusterul TEC contribuie la popularizarea tehnologiilor digitale prin intermediul newsletter-ului, site-ului și evenimentelor organizate. Proiectele de inovare și digitalizare,

inclusiv formarea de competențe digitale și acordarea de granturi pentru tehnologii inovative, sunt demarate pentru a sprijini membrii clusterului. Un program de pregătire pentru formatori BIM și participarea la hub-uri de inovare digitală completează eforturile de promovare a digitalizării în construcții.

Despre alternative la digitalizare, Rodica Lupu recunoaște existența unui contracurent, dar subliniază inevitabilitatea și beneficiile transformării digitale. În final, încurajează companiile să adopte digitalizarea, evidențiind că aceasta va deveni un aspect esențial pentru relevanța și competitivitatea lor în viitorul apropiat.

 

Pentru mai multe detalii citește aici.

Cluster TEC

București, sector 1, Str. Alexandrina nr. 20-22, bl. C4, et. 2, ap. 3, cam. 7

  • dummy+4 0762.248.170

  • dummy office@clustertec.ro

Newsletter

introduceti adresa de email pentru a fi in contact cu noi

© Copyright TEC 2023. Design vmw

Search